FEDERICO CLAVARINO HEREAFTER

PRESENTACIÓ LLIBRE 09/07/2019

‘Hereafter’ és un llibre basat en la història dels avis del fotògraf, John i Mary Phillips, que durant més de 30 anys van treballar al Sudan, Libya, Oman, Jordània i Xipre.

Van ser testimonis del declivi progressiu de l’Imperi Britànic, en el qual havien viscut des de la seva infància i que havia modelat la seva forma de veure el món. Clavarino va recopilar cartes, fotografies, documents i records que després va utilitzar com una guia per elaborar el seu propi treball fotogràfic a Oman, Jordània, el Sudan i Anglaterra.

‘Hereafter’ aborda la construcció d’una memòria col·lectiva mitjançant la reorganització del material trobat juntament amb les fotografies de Clavarino i els extractes de converses, amb l’objectiu d’imitar el procés de recol·lecció selectiu, inconscient i combinatori. És un intent de deconstrucció de la narrativa familiar, induïda pel discurs colonial, i de fer que les imatges del passat estableixin una relació dialèctica amb les contemporànies, mostrant així que l’Imperi encara viu com una presència fantasmal o una empremta hereditària.